Fem tips som kan få feriepengene til å vare

Enkle grep som kan vise seg lønnsomme.

Mange nordmenn får i disse dager utbetalt både ferie- og skattepenger.I en melding Hegnar.no har fått tilgang til kommer administrerende direktør Leif Magne Andersen i KLP Banken med fem tips for hvordan du får mest ut av pengene.Betale regningerUbetalte regninger bør prioriteres. Først gjør du opp med staten, som er den strengeste kreditoren. Har du betalt ferien med kredittkort, prioriter nedbetaling slik at dyre rentekostnader ikke løper.Sett av til sparingIkke la alle pengene bli stående på brukskontoen, da forsvinner de veldig lett inn i daglig forbruk. Sett penger på en sparekonto i banken som en reserve. Du bør ha 1-3 månedslønner i reserve i banken. Har du penger til overs, kan du vurdere å nedbetale gjeld eller spare langsiktig i aksjefond.Andersen trekker for øvrig frem BSU for dem som er under 34 år.Lag et feriebudsjettLag en plan for hvor mye penger du vil bruke på ferie. Du får mer ut av pengene, og unngår bakrus etter ferien når regningene tikker inn.Best valutakursBetal alltid i lokal valuta i utlandet, ikke i norske kroner. Da får du best vekslingskurs.Rabatter/medlemsfordelerBruker du rabatter og medlemsfordeler gjennom for eksempel jobb, fagforening eller organisasjon når du bestiller for eksempel hotell, leiebil eller feriehus, kan det være en del penger å spare. Det kan også finne feriehus eller krypinn via tjenester som Airbnb.


Les også