Magne Gundersen - Foto: Scanpix

Slik bruker vi skattepengene

- Smart å rydde opp i økonomien når du får litt ekstra i juni, mener forbrukerøkonom.

Om lag 2,8 millioner nordmenn får over 31 milliarder kroner igjen på skatten i år. Pengene kommer omtrent samtidig med feriepengene.Ferie og forbrukEn undersøkelse Respons har gjort for SpareBank 1 viser at 28 prosent, eller én million nordmenn, vil bruke noe av skattepengene til ferie og reiser, mens 23 prosent, eller 850.000 personer, regner med deler av skattepengene til vanlig forbruk.- I år velger mange å ta seg råd til en velfortjent ferie. Derfor er helt fint å bruke noen av skattepengene til å spe på feriebudsjettet, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.Økonomisk sommeropprydningMange benytter juni måned til å foreta en opprydning i økonomien. Ifølge undersøkelsen vil 28 prosent, én million nordmenn, bruke av skattepengene til å betale gjeld. 43 prosent, eller 1,7 millioner nordmenn, vil bruke av skattepengene til sparing.-Mange bruker skattepengene til både å rydde opp i økonomien og kose seg litt ekstra. Det viser at nordmenn flest er ansvarlige i økonomien sin, sier Gundersen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også