Usikkert om finværet er på vei ennå

Et uberegnelig lavtrykk gjør det vanskelig å bestemme om folk skal ta fram paraplyen eller solkremen til helgen.

Sommeren nærmer seg med stormskritt, men om finværet følger på, gjenstår å se.Statsmeteorolog Ine Therese Pedersen ved Meteorologisk institutt forteller at folk sør i landet kan ha blitt forvirret når de har sjekket værmeldingen i det siste.– Det er nok mange som har gått inn på de ulike værmeldingstjenestene i det siste og sett at det er meldt sol til helga den ene dagen, og så sjekker de neste dag, og da er det meldt regn, sier hun.Både verst og best værUsikkerheten om det blir regn eller sol, skyldes ifølge meteorologen et lavtrykk fra sør som det er vanskelig å beregne retningen til.– Vi kan få det beste og det verste været alt etter lavtrykkets plassering. Hvis det kommer rett over Sør-Norge, kan vi vente oss regn og vind til helga i sør.Finværet til Nord-NorgeDet er i Nord-Norge folk med størst sikkerhet kan finne fram solbrillene til helga, sier meteorologen.– Varmen brer seg nordover, og det er ventet opp mot 20 grader mange steder i Nord-Norge. I dag er det litt grått, men fra i morgen av og i helga blir det fint. Det er spesielt ventet at varmen kommer til Nordland, sier hun.Lavtrykket legger premisseneLavtrykket har mye å si for hvordan sommerværet blir neste uke også, utdyper Pedersen.Kommer lavtrykket inn over Norge, kan det by på mye vind og nedbør. Men beveger det seg mer mot Sverige i stedet, blir det lettere og finere sommervær fremover sør i Norge.(©NTB)