Tidligere Statoil- og BG-sjef Helge Lund har bygget seg opp en betydelig personlig formue. DN slår fast at særlig det ene året som toppsjef i britiske BG Group frem til februar 2016 ble lukrativt. Lund fikk ut 66 millioner kroner i lønn for 2015 pluss aksjer for 116 millioner kroner da Shells oppkjøp av selskapet ble ferdigstilt i fjor. Ifølge avisen begynner deler av verdiene etter hvert å finne veien til et norsk aksjeselskap kalt Inkerman Holding.  Ved inngangen til året satt Inkerman Holding med en egenkapital på 36 millioner kroner. I tillegg forvaltet selskapet et lån på 20 millioner kroner fra Lund personlig. Det ble ikke tatt ut utbytte.  9. juni i år skjøt Lund inn 44,6 millioner kroner i selskapet. Det anslås at Inkerman forvalter en egenkapital på over 80 millioner korner, i tillegg til lånene fra Lund. Verken Lund eller revisor Per-Henning Lie ønsker å uttale seg om selskapet.