Søndagens aksjetips

Det kan bli satt nye rekorder på Oslo Børs kommende uke også.

Personlig økonomi

Det ble en ny god uke på Oslo Børs og korreksjonen som lå i kortene ble bare til en mikroskopisk nedgang mandag og tirsdag.Onsdag snudde det rett opp igjen og torsdag ble det satt ny all-time high intradag med 737,22 - og hovedindeksen har aldri sluttet høyere enn fredagens 734,42.Hovedindeksen er da opp 7,4 prosent siden nyttår. Den siste måneden er den opp 5,9 prosent, og de siste 12 månedene er den opp 17,9 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.Ved eventuelle korreksjoner er det teknisk støtte på 728, 720, 710, 700 og 690. Brudd på ett eller flere av disse vil i så fall utløse små salgssignaler.Det er rom for en korreksjon tilbake mot 720-nivået og kanskje bunnen i trenden, men så lenge den positive undertonen i RSI-chartet holder er det ikke fare for at trenden skal bli brutt.Det lange bildetDet lange bildet har ikke endret seg siden i fjor høst, da vi mente at det var snakk om en stor omvendt hode-skulder i chartet. Vi antydet da at hovedindeksen kunne stige til 751 i løpet av det kommende halvannet året. Høyre skulder ble imidlertid etter hvert litt utydelig og komplisert, og dermed slo vi på et tidspunkt fra oss den. Selv om høyre skulder ikke ble perfekt kan den ha beholdt sin kraft og potensialet kan dermed fremdeles være opp mot 745 - 751 i løpet av 2017. I løpet av de første ukene i mai økte sannsynligheten for det betraktelig. Hovedindeksen var opp i 728,33 på det høyeste og det var nesten garantert at dette potensialet skulle bli oppfylt.Utviklingen i juni redusert sannsynligheten for en slik oppgang betraktelig, men så har vi fått noen uker med oppgang og dermed har det begynt å se mye lysere ut igjen.De kommende par ukene blir likevel viktige, ikke bare for utviklingen i sommer, men også for resten av 2017.

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse