Store nedbørmengder ventes på Østlandet

Det ventes lokale nedbørmengder på inntil 40 millimeter i løpet av 12 timer på Østlandet torsdag kveld og fredag formiddag, melder Meteorologisk institutt.

– Det ventes lokalt store nedbørmengder over kort tid i perioden torsdag kveld til fredag formiddag på Østlandet, melder Meteorologisk institutt.Meteorolog Bjart Eriksen ved instituttet understreker at nedbøren kommer lokalt og at den dermed ikke vil berøre veldig store områder.– Hadde dette vært på Vestlandet ville folk fnyst. Der renner vannet ned fjellene og blir borte, på Østlandet kan det bli liggende, sier meteorologen.Det er fortsatt usikkert hvilke fylker som vil bli rammet, men det vil sannsynligvis dreie seg om indre strøk.– Ser man at det regner mye, kan man vurdere å ta gjenstander inn, taue båten ekstra godt og gjøre tiltak hvis man vet at man har en kjeller som lett blir oversvømt, sier Eriksen.(©NTB)