- Nå skal du prute på boliglånet

DNB-kunde fikk prutet ned renten til 1,99 i rente nominelt for et rammelån på rundt to millioner kroner. Nordea sier de ikke er fremmed for slike nivåer.

Kredittanalytiker Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets, som var gjest i HegnarTV onsdag, sier til DN at det er riktig tidspunkt for lånekundene å ta kontakt med banken sin.- Økonomien er bra ut, pengemarkedsrenten er lav, og bankenes tap er forsvinnende lave, så muligheten for å ha en god diskusjon med banken om renter er klart større nå enn tidligere, sier Ringholm til avisen.Kredittanalytikeren understreker at han ikke synes norske banker tar seg for godt betalt for boliglån, slik renten er i dag.– Norske banker er alt annet enn frekke i rentesettingen sin. De tar seg mindre betalt enn svenske banker. For øvrig bør man også huske på at det er kunder som har innskudd her i landet, også. Setter man lånerenten ned, går det utover innskuddsrenten, sier Ringholm til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også