– På vegne av familien til Tom Petty er vi knust når vi kunngjør dødsfallet til vår far, ektemann, bror, leder og venn Tom Petty, heter det i en uttalelse fra familien.Petty ble søndag kveld funnet bevisstløs med hjertestans i sitt hjem i Malibu i California og ble i all hast sendt til UCLA Santa Monica Hospital. Han hadde fortsatt puls da han ble funnet.Petty slo igjennom sammen med bandet The Heartbreakers med låten «Breakdown» i 1976 og befestet for alvor sin posisjon i rockens 1. divisjon med den tredje studioutgivelsen «Damn the Torpedoes» fra 1979.Han innkasserte opp gjennom karrieren tre Grammy-priser og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2002.Tom Petty var også med i suksessgruppa Traveling Wilburys, sammen med George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison og Bob Dylan.Hans store sangkatalog inneholder klassikere som «American Girl», «Don't Come Around Here No More», «I Won't Back Down», «Free Fallin» og «Into the Great Wide Open».(©NTB)