September-statistikk viser at Nordnets privatkunder nettotegnet fond for sterke 101 millioner kroner.- September kan oppsummeres som en eneste stor aksjesparekonto-bølge, og aktiviteten i media og hos fondsaktørene har vært enorm. Mange nordmenn har allerede benyttet seg av myndighetenes skattegunstige overgangsordning for flytting av aksjer og fond inn til aksjesparekonto. Børsene har slått rekord etter rekord i september, og optimismen er høy blant kundene våre, forteller investeringsøkonom Tom Hauglund.OljesmøringNordnets eget fond, Nordnet Superfondet Norge, ble ifølge en oppsummering det mest kjøpte fondet i måneden. Deretter kom norske aktive forvaltere, med fond som Alfred Berg Gambak, KLP Indeks og Forte Norge.- Som vi så forrige måned, er de mest populære fondene rettet mot den norske børsen. Dette skyldes nok at Oslo Børs har vært blant verdens sterkeste børser de siste tre månedene. Oppgangen er godt drevet av oljeprisen. Fallende oljelagre og økt OPEC-tillit løftet oljeprisen nesten fire dollar i september, sier Hauglund.De mest solgte fondene i september var KLP Obligasjon, Storebrand Vekst og Delphi Nordic.
Mest kjøpte fondMest solgte fond
1) Nordnet Superfondet Norge2) Alfred Berg Gambak3) KLP Aksjeglobal Indeks4) Forte Norge5) KLP Obligasjon6) Landkreditt Høyrente7) KLP Kredittobligasjon8) Landkreditt Utbytte9) Handelsbanken Vekstmarked10) DNB Teknologi1) KLP Obligasjon 5 år2) Storebrand Vekst3) Delphi Nordic4) Nordea Stabile Aksjer5) KLP Aksje Verdi Indeks6) Forte Trønder7) Holberg Triton8) Nordea Emerging Markets9) Storebrand Indeks Global10) INLV Baltic Fund