Så mye tjente Norges råeste forvaltere og analytikere

Eivind Yggeseth

Kristoffer Stensrud, Robert Næss og resten av Norges fremste analytikere og forvaltere tjente til sammen 160 millioner kroner i 2016.

Skatteliste-fasiten for 2016 for Norges mest profilerte analytikere, strateger og forvaltere er klar. Til sammen tjente de 159,9 millioner kroner. Øverst troner en av bakmennene bak Skagenfondene, Kristoffer Stensrud. I fjor dro han inn 74,4 millioner kroner, opp fra 17,2 millioner året før. Stensrud har også den høyste ligningsformuen, som ved utgangen av 2016 var på 488,1 millioner kroner.Ifølge Kapitals 400 rikeste-liste som ble lagt frem i september, har magasinet imidlertid beregnet hans reelle formue til å nå være på cirka 1,3 milliarder kroner. For 2016 var Stensrud god for 2,3 milliarder kroner.Investeringsdirektør i Nordea Investment Management, Robert Næss, er nestemann på listen, med en inntekt på 11,1 millioner kroner. Han har en formue på 29,2 millioner kroner. Forvalter av DNB Norge, Jarle Sjo, økte i fjor inntektene sine til 9,1 millioner kroner, fra 4,4 millioner kroner i 2015. Jørgen Stenshagen, sønn av Egil Stenshagen og forvalter av familiens eget investeringsselskap, Stenshagen Invest tjente i fjor 6,9 millioner kroner. Stenshagen har imidlertid falt to plasser på listen etter at han i 2015 kunne skilte med 13 millioner kroner i inntekter.Aksjestrateg Peter Hermanrud i Sparebank1 Markets hadde i likhet med John Olaisen 6,1 millioner kroner i inntekter. Formue til Hermanrud målte 61 millioner kroner. Ole Petter Kjerkreit og oljeanalytiker Torbjørn Kjus tjente henholdsvis 5,5 og 5,4 millioner kroner.