– Vi fikk melding klokken 15.12, men et kvarter senere var problemet utbedret. Det løste seg ganske fort, men det vil være litt forsinkelser på østgående trafikk før det løser seg opp, sier medievakt Thor Skarpen i Bane Nor til NTB.Hva slags feil det er snakk om, er ikke klart, men resultatet ble uansett at togene fikk rødt lys og dermed forsinkelser mellom Skøyen og Nationaltheatret. Forsinkelsene rammer alle lokaltog på strekningen, samt togene til Bergen og Stavanger.– Det var et signal på spor fire på Nationaltheatret som ikke ville lystre, det ble ikke grønt når det skulle. Det kan være mange årsaker til det, men i togtrafikken får man ikke kjøre hvis det ikke er grønt signal. Det kan være en teknisk feil eller en kortslutning, det kan ligge noe på linjen eller være en sporveksel som ikke fungerer som den skal. Det skal bli rødt – sikkerheten viktigere enn punktligheten, sier Skarpen.NSBs konsernsjef Geir Isaksen lovet tidligere torsdag kundene bedre punktlighet framover etter et møte med ledelsen i Bane Nor, som har ansvaret for drift og vedlikehold av jernbanenettet. Bakgrunnen for møtet var de mange forsinkelsene i togtrafikken i august og september.(©NTB)