Den siste måneden er hovedindeksen da opp 4,8 prosent, mens den er opp 14,8 prosent siden nyttår. De siste 12 månedene er den opp 24,2 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.HøstrallyDet skjedde ikke mye som endrer det tekniske bildet på kort sikt, og for kommende uke gjelder det samme som forrige søndag.Den tekniske bakgrunnen for oppgangen har vi allerede redegjort for i søndagens aksjetips de siste søndagene og det har ligget i chartene at det kunne bli et skikkelig høstrally.Det er imidlertid en positiv undertone i RSI-chartet og samtidig er den fallende trendlinjen i toppen brutt. Det er følgelig ikke noe i øyeblikket som tyder på at en korreksjon nå skal bli noe mer enn forbigående.Og etter en eventuell korreksjon i løpet av de kommende ukene kan dette likevel være oppgangen til over 800. Vi kan ta feil når det gjelder korreksjonen, men oktober er ofte en lunefull måned på børsen. Topplinjen i trenden i hoveddiagrammet gir rom for videre oppgang til over 800 før nyttår, men det er sjelden at slike psykologiske nivåer tas ut på direkten.Ved korreksjon er det litt teknisk støtte på 883, 770 og litt mer rett i underkant av 760-nivået. Sterkere teknisk støtte finner vi på 745 - 750.Det lange bildetDet lange bildet har ikke endret seg stort siden i fjor sommer og høst, med det som så ut som en stor omvendt hode-skulder i chartet. Vi antydet da at hovedindeksen kunne , og endret senere til .Når det gjelder det videre potensialet har vi kanskje vært litt forsiktige, men ser vi videre fremover kan den stigende trenden nå gi rom for oppgang forbi 800, kanskje opp mot 810 - 820 i løpet av det kommende halvannet året. Men det forutsetter at den stigende hovedtrenden holder og at den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter.