Utbyttemaskin ny Holberg-favoritt

Ny aksje skal få fart på avkastningen.

Holbergs norske aksjefond Holberg Norge har fått mer sving på sakene etter flere år med relativt svak avkastning.Dog er fondet litt på vikende front, ettersom det september ble slått av markedet for andre måned på rad.Fondet steg 3,8 prosent i september, mens referanseindeksen, Oslo Børs Fondsindeks, hadde 5,5 prosent oppgang.Så langt i år er fondet fortsatt opp 14,2 prosent, mot referansens 12,7 prosent.Over tre år er snittavkastningen 12,5 prosent per år, mens markedet har steget 9,1 prosent i året.Over fem år ligger fondet foran med 12,8 vs. 12,1 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.- Høye utbytterI løpet av september kom Gjensidige Forsikring inn som ny aksje i porteføljen. TTS og Weifa (etter bud) forsvant utForvalterne Robert Lie Olsen og Tony Fimreite argumenterer med solide resultater og høy lønnsomhet i skadeforsikring siden børsnoteringen i 2010.Foruten høy kapitalavkastning er stikkordene regnværsbeskyttelse og attraktiv prising.- Selskapet har hatt høye avsetninger knyttet til blant annet yrkesskadeforsikring, som er blitt tilbakeført. Dette har muliggjort høye utbytter de siste årene, med utbyttegrad over 100 prosent målt mot selskapets inntjening siden 2011. Vi forventer flere tilbakeføringer og høye utbytter de kommende årene, skriver Lie Olsen og Fimreite i en månedsrapport.Subsea 7 størstHolberg Norge telte ved utgangen av september 23 selskaper i porteføljen.De fem største postene var Subsea 7 (9,4 prosent), Europris (8,8 prosent), TGS (7,3 prosent), Tomra (6,8 prosent) og Sparebank 1 SR-Bank (5,8 prosent).