Delphi-forvalter øker i olje

Tian Tollefsen er bull på flere aksjer.

Tian Tollefsen klarte 3,4 prosent avkastning i sin tredje måned som forvalter av Delphi Norge.Fondets referanseindeks - fondsindeksen på Oslo Børs - endte i samme periode (oktober) opp 3,1 prosent.Hittil i år er fondet nå opp 14,2 prosent, som er svakere enn referansens 16,1 prosent.Foran børsen - over tidDet siste året har fondet steget 22,6 prosent, mot 23,1 prosent for referanseindeksen.Over tre år har Delphi Norge et forsprang til markedet, med 13,4 vs. 11,5 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år leder fondet med 15,7 vs. 12,8 prosent i snitt per år.Traff på vinneraksjeneDen tidligere SEB-analytikeren drar frem tungvekterne som driverne på Oslo Børs denne måneden.Råvareaksjer nøt godt av den sterke utviklingen i underliggende råvaremarkeder, mens energi og finans var andre sektorer som bidro positivt.- Vi har fått med oss den kraftige oppgangen i råvare-, energi- og finanssektorene gjennom høy eksponering i disse sektorene. Til tross for noen få enkeltaksjer som trekker noe ned i ulike sektorer, har vi truffet bra på vinneraksjene i energi og finans, hvilket har bidratt til meravkastningen i oktober, skriver Tollefsen.Opp i olje, ned i laksHan benyttet måneden til å øke eksponeringen i energisektoren, hovedsaklig gjennom en økning i Borr Drilling, Aker BP og Aker.Denne trioen, sammen med de øvrige energiaksjene i porteføljen, bidro ifølge forvalteren bra til meravkastningen denne måneden.- Stigende oljepriser er hoveddriveren bak løftet i sektoren. Det er notorisk vanskelig å spå retningen på oljeprisen, men vi synes mye ligger til rette både for en sterk oljepris og et bedre investorsentiment i oljeservice. Vi går forsiktig frem og velger selskaper med sterke balanser, god ledelse og robuste forretningsmodeller, fortsetter han.Økningen i energi har skjedd på bekostning av eksponeringen i sjømatsektoren.- Lakseprisene har skuffet i det korte bildet. Som nevnt i tidligere rapporter synes vi sektoren ser attraktiv ut, men vi går forsiktig frem da det hersker noe usikkerhet rundt den forventede lakseprisoppgangen i 4. kvartal, forklarer Tollefsen.- Yara ser attraktiv utHan har også økt eksponeringen i Telenor og Yara.- Telenor rapporterte svært gode kvartalstall, og viser en meget god evne til å levere på kostnadskutt - noe vi tror selskapet vil fortsette med. Yara rapporterte riktignok noe svakere kvartalstall enn ventet, men viste at selskapet lå godt foran skjema i forbedringsprogrammet sitt. Kombinert med en strammere markedsbalanse enn tidligere antatt synes vi Yara ser attraktiv ut, avslutter forvalteren.De fem største investeringene (per 30/10) i Delphi Norge er Norsk Hydro (8,91 prosent), Subsea 7 (7,03 prosent), Delphi-eier Storebrand (6,67 prosent), Yara (6,60 prosent) og DNB (5,92 prosent).


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også