Delphi-forvalter tok inn Aker BP

Har ikke sett maken på mange år.

Håkon Hovengen Sætre klarte 3,2 prosent avkastning med sitt Delphi Nordic i oktober, mens referanseindeksen (VINX Benchmark Cap Net) endte opp 2,8 prosent i samme periode.Men så langt i år er fondet opp 17,8 prosent, godt under referanseindeksens 20,5 prosent.- Mer tilgivende markedDe 12 siste månedene har fondet steget 22,5 prosent, som er langt bak 28,6 prosent for fondsindeksen.Over tre år ligger Delphi Nordic derimot klart foran med 23,8 prosent i snitt per år, mot 15,3 prosent for referansen.- Generelt har 3. kvartalstallene vært gode, og i stor grad vist at de høye multiplene kan forvares. I motsetning til 2. kvartalstallene, der negative overraskelser ble straffet svært hardt, har markedet vært noe mer tilgivende gjennom denne rapportsesongen, og flere aksjer som reagerte ned på tallene har kommet sterkt tilbake, skriver Sætre i oktober-oppsummeringen.Tok inn Yara, Aker BPForvalteren påpeker at den norske delen nå utgjør 28 prosent av porteføljen, etter at han i oktober tok inn gjødselprodusenten Yara og oljeselskapet Aker BP.For første gang på mange år er fondets Norge-andel høyere enn Danmark (24 prosent).- I Danmark har vi tatt ned eksponeringen i Vestas Wind Systems, i tillegg til at vi har solgt oss helt ut av biotekselskapet Genmab. Førstnevnte er tatt ned, da vi ikke lenger har samme tilliten til marginutviklingen i selskapet, mens sistnevnte er tatt helt ut da veksten i selskapets viktigste produkt Darzalex har skuffet, noe som bidrar til et svakt momentum i aksjen, skriver Sætre.Flere ble sendt på dørVidere har forvalteren solgt seg helt ut av eiendomsselskapet Hemfosa og dør- og vindusprodusenten Inwido.- Videre har vi lettet oss i Subsea 7 og Outokumpu. Vi har også solgt oss ned i finans, der vi har solgt oss helt ut av Swedbank og lettet oss i de øvrige nordiske bankene. På kjøpssiden har vi tatt inn bryggeriselskapet Carlsberg som et mer defensivt alibi, samt den svenske kulelagerprodusenten SKF som vi tror står foran flere gode kvartaler, avslutter han.- En del av disse var mindre poster som ikke viste nok styrke til å kunne vektes videre opp. Totalt antall aksjer i porteføljen er nå 37, avslutter Sætre.De fem største investeringene i Delphi Nordic (per 31/10) var Novo Nordisk B (8,70 prosent), DSV (5,33 prosent), Volvo (4,92 prosent), Boliden (3,93 prosent) og Norsk Hydro (3,83 prosent).