Fare for glatt føre i flere fylker

Etter noen dager med kulde, kan regnet som faller i Telemark og på Østlandet fryse og føre til glatte veier natt til fredag, advarer Meteorologisk institutt.

Audun Braastad

«I dag kan regn fryse på bakken i en del lavlandsområder og dalstrøk i #Telemark og på #Østlandet. Vær obs hvis det fortsatt er kuldegrader eller kald bakke og det regner», skriver Meteorologene på Twitter torsdag.Vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt sier til NTB at situasjonen er en front som holder på å passere Sør-Norge, som fører til mye nedbør på Vestlandet.– Samme front gir også regn på Østlandet, men i og med at det har vært kaldere der, blir det fare for glatte veier, sier Fagerlid. Det gjelder spesielt i indre strøk i Telemark, Hedmark, Oppland og Buskerud.Politiet på Romerike tvitret også om glatte veier og en del trafikkproblemer torsdag ettermiddag.– Jeg tror det bare er å være oppmerksom på at det kan være glatt, for eksempel på sideveier, er Fagerlids oppfordring til bilister.På Vestlandet har nedbøren ført til overvann i mange områder, men ifølge meteorologen er det normale nedbørsmengder.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker