Fem økonomiske avgjørelser som vil følge deg resten av livet

Dårlige økonomiske avgjørelser kan forfølge deg resten av livet, skriver Business Insider. Men det er mulig å unngå tabbene.Business Insider ramser opp fem vanlige økonomiske feil som kan forfølge deg resten av livet.

  1. Sitte på sidelinjen. Mens mange er redd for å tape penger, burde den virkelige bekymringen være å gå glipp av gode muligheter for å tjene penger. I det lange løp vil en velbalansert portefølje alltid gi gevinst. Hvis du ikke allerede er i markedet, er det på tide å begynne, er rådet.
  2. Ikke være forberedt. Det er mange ting som kan gå galt, og er man økonomisk smart, er man forberedt på dette. Bilen din streiker uansett om du er forberedt på det eller ikke.
  3. Vente med å nedbetale gjeld. Betal først ned den gjelden med høyest rente.
  4. Ikke be om lønnsøkning. Å feige ut i lønnssamtaler, spesielt i begynnelsen av karrieren din, kan koste deg livet ut. Vit hva du er verdt.
  5. Bruke for mye penger. «Å bruke penger riktig, selv om du ikke bruker mer enn du tjener, er som å prøve å ta en racerbil opp i 300 kilometer i timen med et skjevt hjul», skrev Eric Roberge, en sertifisert finansiell planlegger, i en artikkel i Business Insider. «Hvis du treffer en dump, er du ferdig».