Lei restskatt? Disse må iallfall sjekke skattekortet

Skatteekspert gir deg sine beste tips.

Skatteetaten la ut skattetrekksmeldingen 15. desember. Det betyr at du nå bør sjekke skattekortet ditt for 2018. - I utgangspunktet bør alle sjekke tallene som ligger til grunn for skattetrekksmeldingen. Men noen grupper bør kanskje være ekstra oppmerksomme, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen til foreningens egne hjemmesider .Disse bør iallfall sjekkeHan peker på noen skattebetalere som bør passe bedre på enn andre, først og fremst dem som har sitt første år i ny jobb eller som alders- eller uførepensjonist.Har du byttet jobb, oppstår gjerne også endringer i reiseavstand/pendlerstatus.De som har hatt store endringer i lån - eller høye lån, bør ifølge Lothe også være på vakt.Det samme gjelder dem som har arvet større beløp, fordi det kan gi høyere renteinntekter/avkastning og formue.Har du hatt store endringer i lønnsinntekt, kombinert med overtid eller bonus, bør du også sjekke skattekortet (fordi prosenttrekket kan bli feil).Restskatt hvert år?Går du med en følelse av at du får baksmell hvert eneste år, bør du ifølge Skattebetalerforeningen definitivt sjekke tallene nøye.Med skattekortet følger en oversikt over inntektene og utgiftene skattekontoret tror du vil få det kommende året. Ta en titt på de summene, er anbefalingen.Er inntekten som er ført opp for lav og/eller er utgiftene for høye i forhold til det som reelt?I så fall ber du enten arbeidsgiver trekke deg litt ekstra hver måned, eller du korrigerer summene og ber om nytt skattekort fra Skatteetaten.Les mer her.