Slik blir din økonomi i 2018

Økonomer spår utsiktene for norsk økonomi. Dette kan du vente deg.

Personlig økonomi

Boligmarkedet snur til oppgang, ifølge sjeføkonom i Ny Analyse Terje Strøm.- Jeg tror at boligmarkedet vil snu opp igjen før påske neste år, og tipper vi lander på en 12 måneders-vekst i boligpriser på tre til fire prosent i snitt. Med fortsatt lav rente, en bedring i arbeidsmarkedet og mer optimisme i bedrifts-Norge, vil nedgangen i boligmarkedet være relativt kortvarig, sier Strøm til Dagbladet.Valutastrateg i DNB Markets Magne Østnor mener vi får mer å rutte med i året som kommer.- Vi får mer å rutte mer neste år. Lønnsveksten anslås til 2,7 prosent mens inflasjonen vil ligge på 1,8 prosent. Dermed blir det knappe 1 prosent i reallønsvekst. Det er ikke veldig mye mer enn de to-tre siste årene. Vi ser for oss at det fortsatt blir lave renter og venter ikke at Norges Bank gjør noe med styringsrenta, sier Østnor til avisen.Økonom og Luksusfellen-programleder Hallgeir Kvadsheim mener ifølge VG nordmenn har grunn til å være positive til egen økonomi.- Jeg er positiv. Mye fordi jeg ikke tror boligmarkedet vil fortsette å falle så mye mer, og fordi jeg tror renten vil holde seg lav. Det blir nok mye det samme som i 2017, sier han til avisen.

Lønn
boligpriser
økonomi
Nyheter
Personlig økonomi