Søndagens aksjetips

For to uker siden skrev vi at det var to muligheter for den videre utviklingen på Oslo Børs. Forrige søndag slo vi fast at det var mest sannsynlig med  oppgang. Hva nå? Starter 2018 med opptur eller korreksjon?

Personlig økonomi

For en uke siden hadde hovedindeksen brutt 800-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt. Dette var nivåer som måtte brytes for å signalisere at det var mulig med et lite rally gjennom julen og inn i det nye året. Kanskje opp mot 820 igjen? RSI brøt også tilbake over 50-nivået og det ble etablert en liten omvendt hode-skulder med halslinje på 800-nivået. Dermed lå mye til rette for at det kunne komme en opptur på Oslo Børs, gjennom romjulen og inn i det nye året.Hovedindeksen steg en knapp prosent sist uke, fra 806,68 til 814,45.Oppgangen i 2017 endte da på 19,1 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 18,8 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,4 prosent, mens den fremdeles er ned 0,9 prosent fra toppen på 822,17 den 8. november.Starter 2018 med oppgang?Etter en liten korreksjon fredag er det fremdeles litt mer å gå på. 822 og tangering av all-time high kan være innen rekkevidde i løpet av de kommende par ukene.Som vi allerede har gjort oppmerksom på er det imidlertid ikke gitt at oppgangen fortsetter forbi tidligere all-time high.Så lenge den fallende trendlinjen i toppen signaliserer en brems i stigningstakten, kan en oppgang mot tidligere all-time high på 822 bli forbigående.Ved en eventuell korreksjon er det teknisk støtte på 809, 800 og 780. Og selv om det er rom for oppgang kan det ikke utelukkes at 2018 starter med en liten korreksjon.På lengre siktDet er imidlertid blitt etablert en ny bunn i RSI-chartet, som fremdeles gir en positiv undertone og en positiv trend. Fortsetter den kan det fremdeles være mye å gå på. Da kan en korreksjon også være en kjøpsmulighetSom vi har antydet tidligere kan 1.000 da være innen rekkevidde i løpet av de kommende tre årene.

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse