To av tre synes gavene får for mye oppmerksomhet i julen

I en ny undersøkelse svar to tredeler av de spurte at «det er for mye fokus» på gaver i julen. Nesten ingen synes gavene får for lite oppmerksomhet.

Bare 1 prosent svar «for lite» på spørsmålet Norstat har stilt på vegne av Vårt Land: «Er det for lite, er det passe, eller er det for mye fokus på julegaver i julen?» Omtrent en tredel svarer «passe», mens et ganske solid flertall altså mener det blir for mye av det gode.Menn og kvinner har likt syn på gavenes posisjon, men det er variasjoner mellom aldersgrupper. 42 prosent i aldersgruppen under 30 synes det er «passe» stor oppmerksomhet om gavene, mens rundt 75 prosent av dem over 50 synes det blir for mye.Rødt og MDGs velgere er mest skeptiske til gavemas, henholdsvis 88 og 84 prosent av disse partienes velgere synes gavenes rolle er for stor. Bare 59 prosent av Frps velgere mener det samme. Her valgte 42 prosent svaralternativet «passe».(©NTB)