Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Flere stikker til utlandet med gjeld

Inkassoselskapet Lindorff har aldri hatt flere saker mot privatpersoner som oppholder seg i utlandet.

Ved utgangen av oktober i fjor hadde inkassoselskapet Lindorff 2,2 milliarder kroner til inkasso, fordelt på 32.000 saker. Fra 2007 og til i dag har antall saker i utlandet mer enn doblet seg, skriver Dagbladet. Usikrede kredittlån, Telecom, forsikring og handel utgjør de største kravstypene med henholdsvis 35,1 prosent, 18,1 prosent, 14,7 prosent og 9,1 prosent. - Folk flytter mer på seg, og dette gjør at folk også tar med seg uoppgjorte regninger ut av landet, sier Anette Willumsen, adm. direktør i Lindorff, til avisen.De som flytter på seg deler seg i tre hovedgrupper. Det gjelder nordmenn som flytter til utlandet, hvor pensjonister og uføretrygdede er godt representert. Mange gjestearbeidere har flyttet tilbake til hjemlandene sine de siste årene, og flere asylsøkere som tar opp kreditt, får avslag på opphold, og reiser dermed tilbake til hjemlandet. Lindorff bruker ofte sosiale medier for å finne ut hvor skyldnerne befinner seg. - I sosiale medier legger mange igjen spor om hvor de oppholder seg. I andre tilfeller får vi hjelp fra lokale samarbeidspartnere, sier Willumsen til Dagbladet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også