Holberg satser på Røkke

Det er flere ting som lokker.

Holbergs norske aksjefond Holberg Norge steg 2,4 prosent i desember.Til sammenligning la referanseindeksen (Oslo Børs Fondsindeks) på seg 2,6 prosent.Slått av markedet2017 ble gjort opp med en avkastning på 16,6 prosent mot 17,0 prosent for referansen.Sparebank 1 SR-Bank, Tomra, Wallenius Wilhelmsen Logistics, Subsea 7 og Aker BP bidro mest til 2017-avkastningen, mens Standard Drilling tynget mest.Ifølge desember-rapporten har fondet en snittavkastning på 14,8 prosent per år de tre siste årene, mens markedet har steget 11,7 prosent i året.Over fem år ligger fondet foran med 13,8 vs. 12,8 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Aker Solutions innI løpet av desember kom Aker Solutions inn som ny aksje i porteføljen.Forvalterne Robert Lie Olsen og Tony Fimreite peker først og fremst på at selskapet ved utgangen av 3. kvartal i fjor hadde en ordrereserve på 27 milliarder kroner.I 4. kvartal annonserte selskapet kontrakter for over 10 milliarder kroner.- Selskapet har en kapitallett modell og genererte i 2016 en avkastning på sysselsatt kapital på 40 prosent, skriver duoen i rapporten.- Grådig billig aksjeForvalterne argumenterer videre med at oljeprisen (i norske kroner) har steget betydelig siden bunnen i 2016 og i dag er over gjennomsnittlig oljepris siden 2006.- Fra nedturen som startet i 2014 har en kuttet kostnader, og vi antar at kostnadsnivå per fat er ned mot det laveste siden 2006. Dette mener vi gir grunnlag for vekstutsikter for næringen de kommende årene, skriver Lie Olsen og Fimreite.Ved siden av den høye kapitalavkastningen og de overbevisende vekstutsiktene trekker Holberg-duoen frem at aksjen er «grådig billig».Holberg Norge telte ved utgangen av desember 23 selskaper i porteføljen.De fem største postene var da Subsea 7 (9,3 prosent), Europris (7,9 prosent), TGS (7,8 prosent), Tomra (6,5 prosent) og Sparebank 1 SR-Bank (5,7 prosent).


Les også