Kåret til beste barneforsikring

Norsk Familieøkonomi har vurdert 11 ulike barneforsikringer, og gir én terningkast seks.

Personlig økonomi

-  Danica får toppkarakter i årets test, fordi barneforsikringen deres balanserer pris og innhold godt. Med Danicas barneforsikring er barnet godt dekket opp dersom en sykdom eller ulykke skulle inntreffe. Den inneholder de viktigste erstatningene, i tillegg til å ha en grei pris, sier seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi Eva Sørmo, ifølge en pressemelding.Terningkast femTesten (Se hele oversikten over barneforsikringene her) viser at det er flere gode alternativer å velge mellom, men som av ulike grunner ikke når helt til topps. If, Frende, SpareBank 1, Tryg, Gjensidige og DNB har alle ett eller flere punkter som gjør at de får terningkast fem i stedet for seks.- Da vi leste vilkårene til de ulike selskapene, kom det frem at flere hadde begrensninger for psykiske lidelser ved utbetaling for både medisinsk invaliditet og uførekapital. Det er viktig at man leser vilkårene til den forsikringen man vurderer å tegne, slik at man er klar over eventuelle begrensninger, sier Sørmo.Må tilpassesEn barneforsikring bør tilpasses økonomien, men man er også nødt til å tenke over hva som kan bli nødvendig frem i tid.- For det første må man velge en forsikring man har råd til. Er det eksempelvis tre barn som skal forsikres, vil man bli nødt til å betale 11.700 kroner årlig for testens dyreste forsikring, og dette er det ikke alle som har råd til. For det andre må man velge en forsikring som sikrer økonomisk trygghet og frihet for barnet frem i tid, sier Sørmo.Norsk Familieøkonomi mener det er viktig at en barneforsikring inneholder en engangserstatning til barnet, i form av erstatning for varig medisinsk invaliditet eller engangserstatning ved minst 50 prosent arbeidsuførhet (uførekapital).- En engangserstatning vil kunne hjelpe barnet inn på et vanskelig boligmarked. Inneholder barneforsikringen i tillegg en uførepensjon, får man også mulighet til å betjene et boliglån. Tre av forsikringene i testen inneholder ikke en uførepensjon, to inneholder ikke en uførekapital og tre har ikke erstatning for medisinsk invaliditet ved sykdom, forteller Sørmo.Testens vinnerEnkelte forsikringsselskaper har fjernet dekninger, som erstatning for medisinsk invaliditet ved sykdom, som de erstatter med egenkomponerte alternativer. Som kunde er det også vanskelig å vite hva som bør prioriteres, og forsikringsselskapene har delte meninger for hvilke dekninger som er viktigst.- Testens vinner inneholder både en uførepensjon, en uførekapital og erstatning for medisinsk invaliditet ved ulykke og sykdom, avslutter Sørmo.

familie
barn
livsstil
forsikring
Nyheter
Personlig økonomi