Albert Collett. Foto: Finansavisen.

Aksjefond: Én vinner - og hele 12 tapere

Analytikerne i Morningstar drar frem én vinner og 12 tapere blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar er ute med sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av januar.Den siste måneden har ett fond blitt oppgradert, og hele 12 nedgradert.OppgradertPareto Investment Fund C (forvalter: Tore Været)Fondet leverte en avkastning på 1,2 prosent i januar.NedgradertArctic Norwegian Equities D: fra 2-er til 1-er (forvalter: Albert Collett)Pareto Aksje Norge A: fra 2-er til 1-er (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)Arctic Norwegian Equities A: fra 3-er til 2-er (forvalter: Albert Collett)First Norge Verdi: fra 3-er til 2-er (forvalter: Tor Vinje)Nordea 1 - Norwegian Equity BP NOK: fra 3-er til 2-er (forvalter: Robert Næss)Odin Norge A: fra 3-er til 2-er (forvalter: Vigdis Almestad)Odin Norge B: fra 3-er til 2-er (forvalter: Vigdis Almestad)Odin Norge D: fra 3-er til 2-er (forvalter: Vigdis Almestad)Arctic Norwegian Equities II A: fra 4-er til 3-er (forvaltere: Ole Dahl, Sindre Sørbye, Tore Mengshoel)Pluss Aksje: fra 4-er til 3-er (forvalter: ikke oppgitt)Nordea Norge Pluss: fra 5-er til 4-er (forvaltere: Jon Fredrik Hille-Walle, Jakob Vossgård)Nordea Norge Verdi: fra 5-er til 4-er (forvalter: Robert Næss)Pareto-fondet var det svakeste av disse fondene i januar, med en avkastning på minus 1,7 prosent.Pluss Aksje klarte seg best med minus 0,4 prosent, mens First Norge Verdi gikk tilbake 0,6 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også