Fem personlig økonomi-bøker å lese

Foto: Scanpix

CNBC Make It har spurt NerdWallets eksperter på personlig økonomi om hvilke bøker de vil anbefale å lese for noen av de vanligste målene.For å spare mer anbefales «Your Money or Your Life» av Vicki Robin og Joe Dominguez med Monique Tilford. Boken tar for seg«Boken tar for seg sparing, nedbetaling av gjeld og hvordan vanlige mennesker kan oppnå økonomisk uavhengighet. Den er spesielt nyttig for folk som ønsker å pensjonere seg tidlig eller forenkle sine liv. De grunnleggende strategiene er nyttig for alle som ønsker å bli smartere når det kommer til penger». -Liz Weston, personlig økonomi-ekspertFor å bruke mindre penger anbefales «Cut Your Grocery Bill in Half With America's Cheapest Family» av Steve og Annette Economides.«Jeg snakket med Steve og Annette i forbindelse med en artikkel om måter å spare penger på dagligvarer og var imponert over hvor mye de vet om dagligvarehandel. Det er hyggelig lesning som vil lære deg kunnskapsrike kjøpsteknikker, slik at du kan bruke mindre på mat og bli en mer informert forbruker». -Courtney Jespersen, personlig økonomi-ekspertFor å holde deg til et budsjett anbelafes «You're So Money» av Farnoosh Torabi.«Når det kommer til å leve på budsjett og få mest mulig ut av en beskjeden lønnsslipp, er ingen bedre enn Farnoosh. Hun forstår at vi ikke kan leve helt uten luksus, så hun tilbyr måter å fortsatt nyte livet på mens hun skjærer tilbake på områder som ikke er like viktige for oss. Hennes ideer om shopping for klær og sminke var spesielt nyttige for meg, hun påpeker at du kan investere i noen få pene ting og deretter være super-sparsommelig på andre ting». -Kimberly Palmer, personlig økonomi-ekspertFor å starte med å investere anbefales «If You Can: How Millennials Can Get Rich Slowly» av William Bernstein.«Denne korte, lettleste boken tilbyr de som ønsker å bli investorer en komplett guide for hvordan du kommer i gang. Boken er rettet mot folk som investerer i et langsiktig perspektiv, som pensjon. Han skriver at «hvis» i bokens tittel er det viktigste ordet. Hvis vi for eksempel kan motstå å bruke hele budsjettet på den nyeste telefonen eller en helt ny bil, kan vi lykkes. -Andrea Coombes, investeringsekspertFor å kjøpe et hus anbefales «100 Questions Every First-Time Home Buyer Should Ask» av Ilyce Glink.«Det er mange hvordan kjøpe et hjem-bøker. Glink skriver om sine egne erfaringer, som gjør det lett for leseren å relatere til egen situasjon». -Holden Lewis, forskningsanalytiker og hjemmeekspert.


Les også