Sbanken kutter renten

Boliglånsrente nede på 1-tallet.

Sbanken lanserer i dag et nytt og lavere rentenivå for boliglånskunder med lav belåning.De som har belåning på under 50 prosent av boligverdi, kan glede seg over en effektiv rente på 1,99 prosent.- Tidligere hadde vi en grense på 75 prosent, men dette er et nytt produkt og et nytt prisnivå, sier Sbanken-sjef Magnar Øyhovden i en kommentar til Hegnar.no.En selvfølge?Er det ikke egentlig en selvfølge at de beste kundene skal ha den beste renten?- Det kan du godt si. Om de beste kundene er dem som har den laveste renten, kan diskuteres, men her treffer vi iallfall dem med best sikkerhet, sier banksjefen videre.Samtidig vil noen si at dere gir fordeler til dem som kanskje ikke trenger det?- Vi har alltid hatt et lavt prisnivå, og skal være konkurransedyktige uansett. Samtidig sitter mange nordmenn med veldig god sikkerhet i boligen etter prisoppgang over lang tid, og mange betaler mer enn det de trenger, svarer Øyhovden.- Treffer alleFor dem som har belåning over 50 prosent av boligverdien, er beste oppnåelige rente i Sbanken 2,30 prosent effektivt.- Det finnes noen lignende tilbud ute i markedet, men som krever at du er medlem her eller der. Det er ikke så enkelt for kunder å lese prislister i dag, men her er det ingen begrensninger. Dette er et produkt som treffer alle - slik det alltid har vært hos oss, avslutter banksjefen overfor Hegnar.no.En titt på for eksempel dette rentebarometeret viser at 1,99 prosent er blant Norges laveste boliglånsrenter, mens 2,30 prosent kommer et stykke lenger ned på listen.