Uvær, snøskredfare og vanskelige kjøreforhold flere steder

Foto: Scanpix

Det er betydelig snøskredfare, kolonnekjøring over flere fjelloverganger og vanskelige kjøreforhold mange steder når vinterferien starter i deler av landet.

I Rogaland og deler av Hordaland starter vinterferien nå. De som skal til fjells eller ut på veien, bør være oppmerksomme.Fredag morgen var det kolonnekjøring over Haukelifjell, Hardangervidda og Vikafjellet. Venabygdsfjellet var stengt på grunn av uvær.På Vestlandet er flere veier stengt på grunn av rasfare. Det gjelder fylkesvei 503 ved Gloppedalstunnelen og fylkesvei 117 ved Ørsdalstunnelen.Det er betydelig snøskredfare mange steder. Snøskredvarslingen varsom.no melder om faregrad oransje – betydelig fare – i Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger. I Indre Sogn og Voss kan det forekomme middels store eller store naturlig utløste skred.Meteorologisk institutt har utstedt flere obsvarsler ved inngangen til helga. Det meldes om vanskelige kjøreforhold en rekke forhold og om store snømengder i Rogaland og Vest-Agder.Flere abonnenter i Vest-Agder hadde mistet strømmen fredag morgen, melder Fædrelandsvenen. Det gjelder grenseområdene mellom Marnardal og Songdalen, mellom Kristiansand og Vennesla og i Kvinesdal.(©NTB)