Delphi-forvalter så rødt

Tar inn én ny lakseaksje, men ellers holder tidligere SEB-analytiker stand.

Personlig økonomi

Tian Tollefsen måtte i februar tåle en avkastning på minus 0,9 prosent for andelseierne i Delphi Norge.Fondets referanseindeks - fondsindeksen på Oslo Børs - endte i samme periode opp 0,7 prosent.Hittil i år er fondet dermed ned 0,3 prosent, mens referansen står i minus 0,1 prosent.I 2017 leverte fondet 14,0 prosent avkastning, tre prosentpoeng svakere enn referansen.Over tre år har Delphi Norge fortsatt et forsprang til markedet, med 12,3 vs. 9,7 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år leder fondet med 14,9 vs. 11,3 prosent i snitt per år.Fisken glapp- Sjømatsektoren dro Oslo Børs inn i positivt terreng mer eller mindre på egen hånd. Den kraftige rekylen opp tilskrives stigende laksepriser. På den negative siden finner vi konsumsektoren med Schibsted, Norwegian og Europris i spissen, samt råvaresektoren med Norsk Hydro og Yara som spesielt svake, skriver Tollefsen i sin februar-oppsummering.Delphi Norge har den senere tid hatt lav eksponering mot sjømatsektoren, og mindreavkastningen i februar henger ifølge forvalteren «i stor grad» sammen med denne undervekten.De største positive bidragsyterne til fondets avkastning, både absolutt og relativt, var BergenBio og BW Offshore. Begge var også gode bidragsytere i januar.- Gjennom februar økte vi eksponeringen i sjømatsektoren noe, hovedsakelig gjennom Salmones Camancha. Selskapet er et chilensk lakseoppdrettsselskap, og ble notert på Oslo Børs i februar til god mottakelse fra investorene, fortsetter Tollefsen.Holder standHan velger ellers å holde en nokså lav eksponering i sektoren fremover.- Vi mener høye laksepriser allerede er diskontert i aksjeprisingen, og sterk tilbudsvekst fra sommeren av forventes å legge økt press på lakseprisene, forklarer forvalteren.Lakseaksjene på Oslo Børs har for øvrig vært i siget også i mars, og fikk seg et oppsving i forrige uke etter at Kontali Analyse jekket ned sine prognoser for tilbudsvekst i år.Ellers reduserte fondet eksponeringen noe mot finanssektoren i februar, samt råvaresektoren gjennom Norsk Hydro og Yara.De fem største investeringene (per 28/2) i Delphi Norge er Norsk Hydro (7,45 prosent), Yara (6,86 prosent), Delphi-eier Storebrand (6,71 prosent), Statoil (6,63 prosent) og Telenor (6,57 prosent).

aksjefond
delphi
tian tollefsen
laks
salmones camanchaca
Nyheter
Personlig økonomi