Delphi-forvalterens nye favoritter

Uvanlig fra Espen Furnes.

Personlig økonomi

Espen Furnes måtte i februar tåle en avkastning på minus 3,9 prosent for andelseierne i Delphi Europe.Fondets referanseindeks - MSCI Europe - endte i samme periode ned 3,3 prosent.De siste 12 månedene har fondet steget 11,3 prosent, mot referansens 13,8 prosent.Over tre år ligger Delphi Europa litt bak markedet, med 5,2 vs. 5,4 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år leder fondet med 13,9 vs. 13,7 prosent i snitt per år.Tre aksjer på dørI sin februar-oppsummering trekker Furnes frem teknologi og forsyning som de sterkeste sektorene, eiendom og energi som de svakeste.I det som ble en hendelsesrik børsmåned gjorde han noe han ikke gjør så ofte.- Selv om vi i måneder med mye uro gjerne velger å holde porteføljen i ro, gjorde vi noen endringer i februar - primært etter at den verste uroen hadde lagt seg. Vi solgte oss ut av Norsk Hydro, ENEL og Nestle. I stedet rettet vi oppmerksomheten mot vindmølleprodusentene etter at ordrebøkene igjen ser ut til å ta fart, skriver forvalteren.Aksjer i medvindFurnes har funnet plass til både danske Vestas og spanske Siemens Gamesa.- Begge hadde det tungt i 2. halvår i fjor, delvis på grunn av politiske forhold, men også tynget av lavere ordreinngang. Vi ser nå at kundene kommer tilbake, forklarer han.Ellers økte han vektingen mot finans gjennom kjøp av aksjer Swiss Re.- Aksjen er billig priset, og vi ser en god vekst i forsikringspremiene for 2018. Samtidig ønsker japanske Softbank å komme inn på eiersiden, noe som trolig også vil være positivt for aksjekursen, påpeker forvalteren.Liker råvarerVidere er han fremdeles positiv til råvareaksjer.- Her økte vi på gjennom en ny posisjon i Anglo American. I tillegg til jernmalm utvinner selskapet kobber, sink og en del andre høyverdige metaller. Inntjeningen styrker seg, samtidig som aksjen fremdeles er attraktivt priset, skriver Furnes.De fem største investeringene (per 28/2) i Delphi Europe er Novo Nordisk (3,97 prosent), Leoni (kabler, Tyskland) (3,84 prosent), Commerzbank (3,67 prosent), Pernod Ricard (alkohol, Frankrike) (3,63 prosent) og Credit Suisse (3,61 prosent).

aksjefond
delphi
espen furnes
norsk hydro
vestas
Nyheter
Personlig økonomi