Norges Bank holdt i går .Ifølge Nordea-økonom Joakim Bernhardsen peker rentebanen mot 50 prosent sannsynlighet for en renteøkning på august-møtet, og like stor sannsynlighet på september-møtet.- Rentebanen gir 100 prosent (betinget) sannsynlighet for økning innen september, fastslår han.Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen understreker på en næringslivskonferanse fredag at planen om å heve renten drives hovedsaklig av sterkere vekst hjemme og ute.- Vi vil gå forsiktig frem i rentehevingen, ettersom vi er usikre på hvordan det vil påvirke husholdningene. Det er derfor vi tar det rolig. Vi har ikke hastverk. Det er fortsatt noe ledig kapasitet i økonomien, sier Nicolaisen ifølge Reuters.Slik går kronenSamtidig øyner en moderat styrkelse av kronen fremover.Etter å ha styrket seg i går, svekker kronen seg mot euro fredag. EURNOK står i 9,4942, tilsvarende en svekkelse på nesten et øre.Mot dollar styrker kronen seg med drøyt et øre, med USDNOK i 7,6991.Dollaren viser svakhet fredag, blant annet på oppslag om nye utskiftninger i Trump-administrasjonen.