Odd Hellem. Foto: Finansavisen.

Norske forvaltere får skryt for avkastningen

Lipper Fund Awards for 2018 er avholdt.

Thomson Reuters deler hvert år ut prestisjefylte Lipper Fund Awards Nordic til fondsforvaltere som har oppnådd sterk risikojustert avkastning, relativt til konkurrentene i samme kategori.Flere norske forvalterne utmerket seg i årets kåring.I kategorien «Equity Norway» fikk Danske Invest Norge Vekst (forvalter: Lars Erik Moen) prisen for beste fond over tre år, mens First Generator S (forvalter: Martin Mølsæter) og Fondsfinans Norge (forvalter: Odd Hellem) var de beste over hhv. fem og ti år.Fondsfinans fikk ytterligere én utmerkelse.Deres energifond Fondsfinans Global Energi (forvaltere: Tor Thorsen, Odd Hellem) fikk prisen for beste fond over tre årI samme kategori ble NN (L) Energy P Cap og Franklin Natural Resources A kåret til de beste over hhv. fem og ti år.Vi tar også med at Delphi Kombinasjon (forvaltere: Håkon Hovengen Sætre, Tian Tollefsen) tok pokalen hjem for beste kombinasjonsfond over tre og fem år.Hele prislisten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også