- Det er billigst å reise dit prisnivået er lavest. Det kan være land i Øst-Europa, som Ungarn, Slovakia, Bulgaria, Latvia, Litauen eller asiatiske land som Kambodsja, Vietnam, Filippinene, Thailand eller India, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.Tall fra  viser at Spania, Sverige og Danmark er nordmenns favorittreisemål. Her vil du ikke få like mye igjen for den norske kronen, men:- Kronen er fortsatt svak, og den er svak mot mange valutaer. Den siste tiden har den styrket seg noe mot den svenske kronen, så i Sverige vil du få mer for pengene enn hva tilfellet var gjennom sommeren i fjor, forklarer Østnor.En annen favoritt har også blitt rimeligere. På ett år har amerikanske dollar svekket seg nærmere ni prosent mot den norske kronen.Prisen for en euro har derimot steget siden sommermånedene. Skal du andre steder i Europa enn til Sverige, må du dermed belage deg på en dyrere ferie.- Det samme gjelder for britiske pund, så London-turen har blitt dyrere. Sammenlignet med sommeren i fjor, er det altså Sverige det lønner seg mest å dra til nå, sier Østnor.Valutaanalytikeren har ett tips til hvordan du kan få litt mer ut av pengene dine, uavhengig av hvilket land du er i.- Bruk kort, og ikke kontanter. Velg uansett alltid å gjøre opp i lokal valuta, da unngår du unødige transaksjonskostnader, råder han.