Søndagens aksjetips

Faren for et større fall er ikke over, men det ble litt mindre sannsynlig i løpet av uken som gikk.

Personlig økonomi

Forrige søndag advarte vi om at det kunne bli en tung uke, og at det ikke skulle mye til før hode-skulder formasjonen slo inn.For at den stigende trenden ikke skulle brytes måtte det etableres en bunn over den forrige i RSI-chartet. Vi skrev også at det kunne skje i løpet av uken, men at det kunne være smart å forberede seg på at det ikke skulle skje.Det ble langt fra en tung uke. Hovedindeksen steg 3,1 prosent sist uke, fra 793,98 til 818,29.Fra all-time high er nedgangen da på 2,7 prosent. Den siste måneden har hovedindeksen falt 2,7 prosent og siden nyttår er den opp 0,5 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs fremdeles opp 18,4 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Etter vendingen opp igjen ble sannsynligheten for at hode-skulder formasjonen skal slå inn litt mindre, men det er fremdeles for tidlig å avblåse faren for at vendepunktet kommer og hovedindeksen bryter den stigende trenden og faller til 720.Sterke signaler200-dagers glidende gjennomsnitt har imidlertid tatt imot tre ganger den siste måneden. Det er et tegn på styrke.Hovedindeksen brøt også 50-dagers glidende gjennomsnitt igjen. Da blir det nok en gang den tekniske motstanden i området 820 - 823 som kan bli avgjørende på kort sikt.Brudd opp og det vil åpne for et nytt støt opp mot all-time high. Snur den ned igjen kan det fremdeles være høyre skulder som er under utvikling.Positiv undertoneDet er imidlertid også fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet, og forsetter den kan eventuelle korreksjoner ned fremdeles bli forbigående. På kort sikt er det også utviklet en positiv undertone i RSI-chartet og RSI brøt gjennom 50-nivået igjen. Den kortsiktige, fallende trendlinjen ble også testet og fortsetter RSI opp fra mandag kan bruddet også på den bli bekreftet.Alt i alt ser det i skrivende stund lyst ut for en god start på kommende uke.

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse