Hovedindeksen falt 0,8 prosent sist uke, fra 806,72 til 800,29Fra all-time high er nedgangen da på 4,8 prosent. Den siste måneden har hovedindeksen falt 1,5 prosent og siden nyttår er den ned 1,7 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs fremdeles opp 15,4 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Fra lyst til mørkt?Det ble et nytt, lite fall på Oslo Børs sist uke. Som sist søndag betyr det at høyre skulder i hode-skulder formasjonen fremdeles kan være under utvikling. Og det blir ikke bedre av at høyre skulder ligner på en dobbel topp.Uansett er det for tidlig å avblåse faren for at hode-skulder formasjonen slår til og varsler at hovedindeksen kan falle til 720.Faller hovedindeksen under 800-nivået, 200-dagers glidende gjennomsnitt, og halslinjen på 795-nivået, vil sannsynligheten for et fall til 720 øke betraktelig.RSI brøt de korte positive undertonen. Da er det ikke sikkert det blir mulig å unngå en (forbigående) nedgang mot 720.200-dagers glidende gjennomsnitt har tatt imot flere ganger den siste måneden og tester det nå nok en gang.Sist uke ble det et lite brudd både på bunnlinjen i RSI-chartet og i hovedchartet. Det var et par svakhetstegn som økte sannsynligheten for et nytt fall.Det kan komme forbigående oppturer, men så lenge hovedindeksen ikke bryter 823-nivået, og stiger til ny all-time high på høyere omsetning, er det fremdeles fare for en ny nedtur.Positiv undertoneDet er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet. Forsetter den kan eventuelle korreksjoner ned fremdeles bli forbigående. Sannsynligheten for et fall til 745, og kanskje 720, er imidlertid ikke blitt mindre i løpet av uken som gikk.