KjøpLogg inn

Stadig flere unge sparer til pensjon

Andelen unge som sparer til pensjon er doblet på fem år, ifølge en ny rapport fra Finans Norge.

Publisert 31. mars 2018 kl. 07.47
Oppdatert 31. mars 2018 klokken 07.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord

I 2014 var det bare ni prosent av de unge mellom 18 og 29 år som svarte at de sparte til alderdommen. Fem år senere er andelen mer enn doblet; 22 prosent av de unge sier nå at de sparer til pensjonisttilværelsen, skriver VG.Finans Norge-sjef Idar Kreutzer er glad for økningen, og mener at det også er bra for samfunnet at flere sparer.– Vi har alle meget gode velferdsordninger i Norge, både gjennom folketrygden og pensjonssystemet via arbeidsgiver. Men det at vi ser en tydelig utvikling der mange går fra å si at de ikke sparer eller planlegger å spare, til å si «jeg sparer», betyr at statlig flere innser at det kan være klokt å spare i tillegg til disse ordningene, sier han.Kreutzer peker på at pensjonssparing egentlig strider mot vår fornuft.– Menneskets hjerne er programmert til å ønske umiddelbar nytelse. Derfor er sparing vanskelig. Vi har en tendens til å overdrive betydningen av forsakelse, og undervurdere vårt forbruk, sier han.(©NTB)