Aksjefond: Fem vinnere - og tre tapere

Analytikerne i Morningstar drar frem fem vinnere og tre tapere blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar er ute med sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av mars.Den siste måneden har fem fond blitt oppgradert, og tre nedgradert.OppgradertFIRST Generator S (fra 4-er til 5-er) (forvalter: Martin Mølsæter)Arctic Norwegian Equities II A (fra 3-er til 4-er) (forvaltere: Ole Dahl, Sindre Sørbye, Toer Mengshoel)PLUSS Markedsverdi (fra 3-er til 4-er) (forvalter: ikke oppgitt)DNB Barnefond (fra 2-er til 3-er) (forvalter: Kjartan Farestveit)KLP AksjeNorge Indeks (fra 2-er til 3-er) (forvalter: Kristoffer Sundnes, Magne Valen-Sendstad, Joakim Embu)Arctic-fondet klarte seg best i mars, etter å ha falt 0,7 prosent.DNBs barnefond måtte tåle en nedgang på 3,2 prosent i måneden som gikk.Pluss Markedsverdi har falt minst så langt i år (per 31/3), det vil si 0,6 prosent.First Generator S utmerker seg negativt med en nedgang på 6,6 prosent.NedgradertDNB Norge (IV) (fra 3-er til 2-er) (forvaltere: Jarle Sjo, Dag Hammer, Odd Einar Lillebostad)Nordea 1 - Norwegian Equity BP NOK (fra 3-er til 2-er) (forvalter: Robert Næss)Storebrand Norge (fra 3-er til 2-er) (forvalter: Alf Inge Gjerde)Nordea-fondet har vært svakest, både i mars og hittil i år, med minus hhv. 4,6 og 5,7 prosent.De øvrige fondene har falt rundt tre prosent, over både én og tre måneder.


Les også