Anklages for pensjonsran i ny bok

- Meget flatterende, sier Erling Selvig.

Mangeårig leder av Banklovkommisjonen, Erling Selvig, er blant dem som anklages for å ha snytt minst 800.000 nordmenn for 200 milliarder kroner i pensjon, skriver DN.Anklagene settes frem av Jon Gangdal i boken «Det store pensjonsranet».Boken er skrevet på oppdrag fra Kagge Forlag, og er ifølge avisen delvis finansiert av tidligere eier i Silver Pensjonsforsikring, Selvaag Invest.- Mektige byråkrater, svake politikere og smarte forsikringsselskaper har fått pensjonspengene til arbeidstagere i privat sektor til å forsvinne, skriver Gangdal.Beregninger gjort av Øistein Medlien i Grieg Investor viser ifølge DN at 200 milliarder kroner er avkastningen livselskapene kunne ha hatt ved en aksjeandel på 40 prosent, og ikke ned mot dagens tvungne fem prosent.Professor emeritus Erling Selvig, nå 87 år, mener Gangdal tilegner ham for mye makt.- Det er meget flatterende, men enhver som har hatt med Finansdepartementet å gjøre, vet at de bestemmer selv, sier han til avisen.