De 8 mest populære bøkene om penger og investering noensinne

Trenger du inspirasjon for å få økonomien eller investeringene tilbake på rett spor?

Disse åtte personlig økonomi-klassikerne dekker alt fra å få økonomien på riktig spor, grunnleggende investeringsråd til de mer sofistikerte investeringsrådene, skriver Marketwatch.«The Millionaire Next Door: The Surprising Secrets of America’s Wealthy» av Thomas J. Stanley og William D. DankoForfatterens budskap er ganske enkel. Lev i tråd med dine økonomiske forutsetninger. Invester. Naboens luksusbil og flotte hjem signalerer ikke alltid en fet bankkonto.«The Total Money Makeover: A Proven Plan for Financial Fitness» av Dave RamseyDenne boken, utgitt første gang i 2003, tilbyr finansiell rådgivning på grunnnivå.«Your Money or Your Life: Transforming Your Relationship With Money and Achieving Financial Independence» av Vicki Robin og Joe DominguezBoken oppfordrer leserne til å bli mer bevisst når det kommer til pengebruk og å leve godt for en billigere penge.«I Will Teach You to Be Rich» av Ramit SethiDenne boken, utgitt i 2009, er rettet mot de som trenger hjelp med å spare og komme seg ut av gjeld.«The Intelligent Investor» av Benjamin Graham (med kommentarer fra Jason Zweig)Benjamin Graham er en av Warren Buffets sine mentorer, og denne boken er Buffets favorittbok.«The Bogleheads’ Guide to Investing» av Taylor Larimore, Michael LeBoeuf og Mel LindauerDenne boken passer best for de som skal begynne med å investere.«A Random Walk Down Wall Street» av Burton G. MalkielKritikere strider over sannheten om hypotesen om effisiente markeder, som fastslår at aksjekursene alltid gjenspeiler all relevant informasjon, og at investorer ikke kan slå markedet.«The Little Book of Common Sense Investing: The Only Way to Guarantee Your Fair Share of Stock Market Returns» av John C. BogleÅ kjøpe et billig indeksfond er en kjernemelding i boken, understreket med diagrammer.