Fem stjernefond - og to som går på en stjernesmell

Fondsanalytikerne i Morningstar avslører sine fem favoritter blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar har sluppet sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av mars.Fem fond har fått toppkarakter (fem stjerner av fem mulige)Alfred Berg Gambak (forvalter: Leif Eriksrød)First Generator A (forvalter: Martin Mølsæter)Forte Trønder (forvalter: Jomar Kilnes)Landkreditt Utbytte (forvalter: Sigurd Klev)Nordea Norge Verdi (forvalter: Robert Næss)Siden forrige måned har First Generator S blitt oppgradert fra en 4-er.Forte Trønder klarte seg best av disse i mars, med en nedgang på 0,5 prosent.Nordea Norge Verdi var svakest, etter å ha falt 4,85 prosent i måneden som gikk.Så langt i år (per 31/3) har Landkreditt Utbytte falt minst: 0,7 prosent.First Generator S utmerker seg mest negativt, med et fall på 6,6 prosent. To fond har fått bunnkarakter (én stjerne)Pareto Aksje Norge A (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)Pareto Aksje Norge B (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)De to fondene falt hhv. 2,5 og 3,0 prosent i mars, og er ned hhv. 1,8 og 2,3 prosent hittil i år.