Fire gode råd til deg med boliglån

Husholdningene tror at perioden med historisk lave renter går mot slutten. Dette kommer frem i en undersøkelse Opinion har gjennomført for NBBL hvor 71 prosent svarer at de tror boliglånsrenten vil øke de neste 12 månedene.- Norges Bank minner stadig om at renten skal «normaliseres», men det er syv år siden det faktisk var en renteøkning. Det er derfor betryggende at en så stor andel av befolkningen nå tror at boliglånsrenta vil øke, fordi mye tyder på at det er alvor denne gang. Samtidig er det et tankekors at den yngre generasjon, som typisk har størst gjeldsbelastning og rammes hardes, er de som har minst tro på renteøkning, sier Christian Frengstad Bjerknes, seniorrådgiver NBBL, i en melding.Bjerknes minner om hvor viktig det er å ha et bevisst forhold til hvordan månedlige utgifter øker, gitt ulike rentehevinger.NBBLs tips til deg med boliglån:1. Prut på renten eller bytt bank. Sjekk hvilken rente du bør ha på finansportalen.no.2. Er du bekymret for renteøkninger, bind renten på hele eller deler av boliglånet.3. Budsjett over privatøkonomien gir oversikt og gjør det lettere å se hva du kan spare.4. Benytt dagens lave rente til å bygge deg opp en buffer i husholdningsbudsjettet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også