<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IKT-utdanninger stadig mer populære

IKT-utdanningene har størst vekst i antall søkere, viser tall fra Samordna opptak. Men juss og psykologi er fortsatt blant landets mest populære studier.

Publisert 19. apr. 2018 kl. 13.35
Oppdatert 19. apr. 2018 klokken 13.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord

Antallet som har fag innenfor informasjonsteknologi som førstevalg, økte med 21,6 prosent i år. Blant de populære studiene, er digital økonomi og ledelse ved Universitetet i Oslo (UiO), der 329 søkere kiver om 52 plasser.Ved det samme universitetet er det imidlertid profesjonsstudiet i psykologi det blir hardest konkurranse om, med 17 søkere per plass.Andre studier med hard konkurranse er arkitekt ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (15,4 søkere per plass) og økonomi og ledelse ved høyskolen Oslo Met (14,5 per plass).Rettsvitenskap ved UiO og Universitetet i Bergen er blant landets mest populære studium, viser tallene fra Samordna opptak. Til sammen har over 3.600 disse som førstevalg. Norges Handelshøyskoles siviløkonomutdanning troner også på toppen i antall søknader, mens sykepleie og politiutdanning halser like etter.Universitetet i Tromsø gleder seg over stor interesse for de 20 plassene innen paramedisin. 291 søkere har dette som førstevalg. UiT tilbyr også 12 plasser i luftfartsfag, som 200 søkere konkurrerer om.Flere fag har på sin side opplevd en nedgang i antall søkere, spesielt reiseliv (19,6 prosent) og farmasi (13 prosent).(©NTB)