Nordea-sjef tviler på nytt boligprisrally

Ser tydelig skifte i fond også.

Dagens Nordea-rapport viser at bankens fondskunder - både privatkunder og institusjonelle - brukte et urolig 1. kvartal på børsene til å kjøpe nye fondsandeler.I løpet av årets kvartalet nettotegnet kundene fondsandeler for 3,9 milliarder kroner.Til sammenligning hadde Nordea Norge nettotegning på 5,6 milliarder kroner gjennom hele 2017.- Det har skjedd et tydelig skifte i hvordan nordmenn sparer i fond. Lavt rentenivå, men også økt bevissthet rundt behov for sparing til egen pensjon er hovedårsaker. Når sparingen er langsiktig er det bra å spare jevnt, slik at du kjøper også når børsene faller. Da får du også flere fondsandeler for pengene, sier Nordea Norge-sjef Snorre Storset i en pressemelding.- Psykologien er endretBanken merker også at boligmarkedet preges av en mer positiv stemning enn gjennom høsten 2017. Utlånsveksten er på 4,5 prosent det siste året, og 7.427 nye kunder kom til i løpet av kvartalet.- Psykologien er endret, uten at vi tror prisveksten vil vende tilbake til det vi opplevde i 2016. Vi tror på en moderat utvikling med forsiktig vekst i prisene fremover, sier Storset.Les også: Avlyser nytt boligprisrally