Øyvind Fjell blir DNB-forvalter

Suksessforvalter har fått ny jobb (utvidet med kommentar fra Fjell).

Øyvind Fjell er ansatt som forvalter på DNBs nordiske team, går det frem av en pressemelding.Fjell, som kommer fra en tilsvarende forvalterstilling i det globale/nordiske fondet Skagen Vekst, skal forvalte fondene DNB Norden og DNB Grønt Norden sammen med Kjell Morten Hjørnevik og Odd Lillebostad.Dermed fikk Fjell et kort opphold i Skagen, der han startet 1. juli i fjor .Fjell har tidligere forvaltet Norden-fond hos Storebrand-eide Delphi, der han leverte kruttsterk avkastning i en årrekke .- Familien trivdes ikkeFjell opplyser til Hegnar.no at han begynner i sin nye jobb 1. mai.- Familien trivdes ikke i Stavanger, og siden jeg nettopp har blitt pappa igjen blir livet litt lettere med base og jobb i Oslo. Det er nok reising i jobben som det er, skriver han i en sms.- Erfaren og respektert- Vi merker en økt interesse for investeringer i nordiske aksjer. Blant annet er det stadig flere av de store fondsinvestorene i Mellom-Europa som har vendt blikket mot det nordiske verdipapirmarkedet. Flere norske investorer ønsker også å investere i Norden som region, sier Ola Melgård, konstituert leder for DNB Asset Management, i en kommentar.Han forklarer denne interessen blant annet med at nordiske aksjer over tid har gitt betydelig høyere avkastning enn de fleste andre regioner.- Vi har planer om å bli en vesentlig større aktør i det nordiske markedet. Ett av tiltakene for å klare dette er å styrke teamet med Fjell, som er en svært erfaren og respektert forvalter, fortsetter Melgård.Fjells erstatter er klarSkagen opplyser på sine hjemmesider at Søren Milo Christensen overtar hovedansvaret for Skagen Vekst, med overtakelse fra dags dato.Milo Christensen har vært i Skagen siden 2010, og er for tiden medforvalter i Skagen Global. Han vil i forvaltningen av Skagen Vekst få med seg Alexander Stensrud.- Vi er selvfølgelig lei oss for å miste en så god forvalter som Øyvind Fjell, og ønsker han lykke til, sier Skagens investeringsdirektør Alexandra Morris i en kommentar.Knut Gezelius og Chris Tommy Simonsen vil fortsette forvaltningen av Global-fondet, og det er ikke i Skagens planer å erstatte Milo Christensen.Begrunnelsen er at fondet har en ganske konsentrert portefølje med rundt 45 selskaper.