<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skattefristen rett rundt hjørnet

Mandag er frist for å levere skatteoppgjøret. Allerede før helgen hadde over tre millioner lønnstakere og pensjonister åpnet skattemeldingen sin. 

    Publisert 28. apr. 2018 kl. 10.18
    Oppdatert 28. apr. 2018 klokken 10.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord

    Det utgjør 86 prosent av totalt 3,5 millioner som mottar skattemeldingen digitalt.– Det er bra at så mange har åpnet skattemeldingen. Vi håper de også har sjekket alle opplysningene, sier Jannicke Valbrek, leder for kundeservice i Skatteetaten.Hun oppfordrer nok en gang folk til å sjekke opplysningene.– Er alt som står der riktig? Er det noe du selv må fylle inn, som utleieinntekter, eller formue eller inntekter i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier Valbrek i en pressemelding.160.000 telefonerHun minner om at skatteetaten har veivisere og kalkulatorer på sine hjemmesider. I tillegg kan etatens eksperter nås på Facebook, telefon og chat.475.000 skattemeldinger var levert allerede en uke før fristen. Det er flere enn på samme tidspunkt i fjor.Siden skattemeldingen ble tilgjengelig 4. april, har det vært over 10 millioner sidevisninger på skatteetaten.no og 160.000 telefonanrop til etaten. Titusener har også chattet med skattemyndighetene eller møtt opp fysisk på et skattekontor.Klart 27. juniFinansminister Siv Jensen (Frp) har selv gitt nordmenn tre skatteråd: Sjekk tallene, husk fradrag og lag budsjett.Tidligst 27. juni er det endelige skatteoppgjøret klart, og det er også da de aller fleste får skatteoppgjøret sitt.(©NTB)