<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skattemeldingen: Den største feilen du kan gjøre

Klokken tikker.

Publisert 25. apr. 2018 kl. 14.43
Oppdatert 25. apr. 2018 klokken 14.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord

Fristen for innlevering av skattemeldingen er bare fem dager unna.Vi har tidligere fokusert på poster der Skatteetaten ikke har den fulle oversikten . På den andre siden må Skatteetaten rette opp i poster der skattytere gjør feil.Skattebetalerforeningen får på forespørsel ingen detaljert oversikt over postene som oftest må rettes feil, men noen  eksempler på vanlige feil i skattemeldingen.

  • Ved fordeling av renter og gjeld mellom ektefeller og samboere, føres gjeld som gjeldsrenter og motsatt.
  • Skattepliktige leieinntekter føres ikke alltid riktig. Disse skal føres inn i skjema RF-1189, da blir post 2.8.2 oppdatert automatisk i skattemeldingen.
  • Mange med reiseutgifter krever fradrag for bomutgifter, men de fleste har ikke krav på fradrag for dette.
  • Enkelte krever fradrag for gaver til organisasjoner som ikke er på listen over godkjente organisasjoner.

Den vanligste - og mest alvorlige - feilen er derimot en annen.- Det er kanskje at skattyter ikke kontrollerer innholdet i skattemeldingen (utover å sjekke skatt til gode/restskatt). Den enkelte er ansvarlig for at opplysningene som leveres er fullstendig og korrekt. Derfor er det viktig å sjekke at alt stemmer, skriver Lene Marie Ringså, seksjonssjef personskatt i Skatteetaten, i en e-post til Skattebetalerforeningen.