Slik unngår vi skattesmellen

Her er grepene du bør ta for å unngå restskatt i år.

Mer enn 4 av 10 har tatt grep for å unngå restskatt i år, viser en undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1.- For mange er baksmell på skatten den store frykten. Men heldigvis er det lett å gjøre noe med det. Jeg synes det er smart å gardere seg allerede nå for å slippe en ekstra utgift når sommerferien starter neste år, sier forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen.Allerede nå kan du sørge for å unngå skattesmell neste år, og ifølge undersøkelsen har 18 prosent bedt arbeidsgiver om å trekke ekstra skatt."Dette er en veldig enkel metode som mange kan bruke. Kontakt lønningsansvarlig der du jobber og be om å bli trukket f.eks. 500 kroner eller et annet beløp i ekstra skatt hver måned. Du kan ikke disponere pengene når de først er betalt inn, men du får dem tilbake med renter året etter", skriver SpareBank 1.16 prosent av de spurte har selv endret skattekortet sitt på Skatteetatens sider, mens 11 prosent har selv satt til side penger for å dekke restskatten.- I tillegg er det mulig å spare skatt allerede i år ved å gå gjennom skattemeldingen og sørge for at du får med deg alle fradragene du har krav på. Jeg tror enda flere kan unngå restskatt om de bruker noen minutter på å sjekke skattemeldingen, påpeker Gundersen.Foreløpige tall fra Skatteetaten viser at rundt 800.000 personer ligger an til å få restskatt i år, mens 2,8 millioner får penger tilbake.Frist for levering av skattemeldingen er mandag 30. april.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også