Delphi-forvalter er bull på olje

- Aksjene henger etter, mener tidligere SEB-analytiker.

Tian Tollefsen klarte i april en avkastning på 8,0 prosent for andelseierne i Delphi Norge.Fondets referanseindeks - fondsindeksen på Oslo Børs - endte i samme periode opp 7,2 prosent.Hittil i år er fondet dermed opp 2,6 prosent, mens referansen står i minus 4,7 prosent.I 2017 leverte fondet 14,0 prosent avkastning, tre prosentpoeng svakere enn referansen.Over tre år har Delphi Norge fortsatt et forsprang til markedet, med 11,9 vs. 10,2 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år leder fondet med 15,4 vs. 12,1 prosent i snitt per år.Norwegian-løftI sin april-oppsummering påpeker Tollefsen at energisektoren sørget for å løfte Oslo Børs denne måneden.- Utover energi var børsoppgangen var relativt bred, men vi så helt klart mer styrke i de sykliske sektorene sammenlignet med de to foregående månedene, skriver han.Forvalteren legger ikke skjul på at fondet har nytt godt av sin høye energieksponering.- Men størst enkeltbidrag i april, både absolutt og relativt, kom likevel fra Norwegian. Aksjekursen har nesten doblet seg etter at oppkjøpsryktene satte fart og vi tok den inn i porteføljen gjennom emisjonen de gjennomførte i mars, forteller Tollefsen.- I tillegg har vi kommet nokså godt ut av rapporteringssesongen så langt, der vi har unngått de store taperne. Negative bidragsytere i april kom fra shippingsektoren, i tillegg til Gaming Innovation Group. Sistnevnte falt kraftig på nyheten om at opposisjonspartiene ønsker å blokkere utenlandske spillselskaper, legger han til.Bull på energiGjennom måneden økte Delphi Norge eksponeringen mot energi, sjømat og råvarer.- Dette skjedde på bekostning av finanssektoren, der bankaksjene har hatt en svakere trend i det siste, sannsynligvis som følge av økt fare for marginpress. I tillegg reduserte vi eksponeringen i Telenor, og solgte oss ut av Atea, fortsetter forvalteren.Tollefsen har stadig stor tro på energisektoren, fondets største eksponering.- Måler man oljeprisen i norske kroner, er den nå kun fem prosent lavere enn snittet gjennom 2011-13, hele 110 dollar fatet. Energiaksjene henger etter i oppgangen, og utsiktene er fortsatt gode som følge av god etterspørselsvekst og begrenset produksjonsvekst, avslutter han.De fem største investeringene (per 30/4) i Delphi Norge er Statoil (8,68 prosent), Norsk Hydro (6,98 prosent), Delphi-eier Storebrand (6,54 prosent), Telenor (5,47 prosent) og Subsea 7 (5,30 prosent).Aker (4,32 prosent) og Aker BP (3,78 prosent) er for øvrig også inne blant de ti største investeringene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også