Fire stjernefond - og tre som går på en stjernesmell

Fondsanalytikerne i Morningstar avslører sine fire favoritter blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar har sluppet sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av april.Fire fond har fått toppkarakter (fem stjerner av fem mulige)Alfred Berg Gambak (forvalter: Leif Eriksrød)Forte Trønder (forvalter: Morten Schwarz)Pareto Investment Fund B (forvalter: Tore Været)Pareto Investment Fund C (forvalter: Tore Været)Siden forrige måned har First Generator S (forvalter: Martin Mølsæter), Landkreditt Utbytte (forvalter: Sigurd Klev) og Nordea Norge Verdi (forvalter: Robert Næss) blitt nedgradert til en 4-er.De to Pareto-fondene har blitt oppgradert fra en 4-er.Pareto-duoen gjorde det klart skarpest i april, med avkastning på 14,0 og 13,9 prosent (for hhv. C og B).Forte Trønder er best av disse så langt i år, etter en oppgang på 12,5 prosent.Alfred Berg Gambak har vært svakest, etter å ha steget 5,9 prosent i de første fire månedene av 2018.Tre fond har fått bunnkarakter (én stjerne)First Norge Verdi (forvalter: Tor Vinje)Pareto Aksje Norge A (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)Pareto Aksje Norge B (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)First-fondet kommer svakest ut, både i april og hittil i år, med avkastning på hhv. pluss 3,9 og minus 3,8 prosent.