Kraftig kronefall – dette er en «sell off»

Personlig økonomi

Tirsdag svekkes den norske kronen markert mot både dollar og euro. En dollar går nå for 8,29 kroner (mens den tidligere i dag var oppe i 8,33 kroner) mens en euro går for 9,57 kroner (mens den tidligere i dag var oppe i 9,61 kroner).- Det virker som om kronen blir rammet av «risk off»-en vi ser i eurosonen. Dette er store utslag. Det er store bevegelser i lys av at vi ikke har hatt overraskelser på norske nøkkeltall. Dette er en «sell off» – og det er ofte da man får de store utslagene, sier rente- og valutastrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets til E24.Bakteppet skal være usikkerheten knyttet til de politiske utsiktene i Italia, hvor også euroen har svekket seg betydelig mot dollar.

kronekursen
euro
dollar
Nyheter
Personlig økonomi
Makro